Domeniile Anastasia – Poveste. Emoție. Pasiune

Domeniile Anastasia – Poveste. Emoție. Pasiune


Așa cum fiecare pahar de vin își spune povestea și povestea cramei Domeniile Anastasia este una cu Banner-articole-crame-1-300x300 Domeniile Anastasia – Poveste. Emoție. Pasiunetradiție, aceasta  născându-se din pasiunea pentru vinuri și povești.

Tradiție de familie

Povestea vinurilor de la Domeniile Anastasia a început cu mulți ani în urmă, odată cu venirea pe lume a micuței Anastasia. La nașterea acestei, părinții au achiziționat și au plantat vie nouă pe două podgorii cu tradiție, la Valea Călugărească și Urlați, acolo unde mai târziu aveau să se nască Domeniile Anastasia.

Deși este o cramă de dimensiuni nu foarte mari, Domeniile Anastasia au reușit să se impună prin calitatea și savoarea vinurilor produse, acest lucuru fiind demonstrat și de numeloasele premii și medalii obținute de-a lungul timpului la concursurile naționale și internaționale.

În anul 2015, crama s-a extins, finalizând o construcție ce deservește la depozitarea vinurilor îmbuteliate, a baricurilor dar și o încăpere destinată oenoturismului. Aici, Anastasia îmbracă straie noi, eleganța locului spunându-și iar povestea.

Tradiție vitivinicolă

Podgoriile Urlați și Valea Călugărească nu au fost alese întâmplător, ci pentru fertilitatea și calitatea solului. Aici, condițiile sunt asemănătoare celor din regiunile Bordeaux sau Toscana. Soiurile cultivate sunt Merlot, Cabernet Sauvignon și Chardonnay.

Strugurii sunt culeși manual și depozitați în lădițe tocmai pentru a păstra nealterată calilatea acestora. După procesul de culegere sunt păstrați în depozite răcite pentru ca mustul rezultat să aibă o temperatură cât mai scăzută.

În paralel cu producția de vinuri, Domeniile Anastasia au lucrat la amenajarea unei crame moderne în satul Strejnicu din apropierea orașului Ploiești.

Premii și medalii

Cabernet Sauvignon 2011 Premium a obținut medalii de argint la VINVEST 2012, 2013, 2014, iar in 2013 a obținut și punctaj de medalie de argint la Concursul Internațional de Vinuri de la București.

Merlot 2009 Premium a fost medaliat cu aur la Concursul Național de la Alba Iulia „STRUGURELE DE AUR” 2012

În 2016 la Concursul de la Vârșeț, Serbia, Domeniile Anastasia au obținut Marea Medalie de Aur pentru Coupage-ul Merlot & Cabernet Sauvignon.

Dacă nu ne credeți pe cuvând de calitatea vinurilor lor vă invităm la Vintest, în perioada 07 – 09 decembrie la Universitatea de Arhitectură și Urbanism ”Ion Mincu” din București.
Vintest-Iubesc-Vinul-Romanesc-DescoperimRomania-ro-1024x384 Domeniile Anastasia – Poveste. Emoție. Pasiune


Caută cazare în categoria: Cazare Valea Prahovei

Citeşte şi alte articole asemănătoare despre: Drumul vinuluiCrameNatura, Obiective turistice

Lasă un răspuns

Notă:Comentariile de pe acest site reprezintă punctul de vedere al celor ce le-au postat. Expresiile licențioase, atacul la persoană sau textele care nu au legătură cu articolul sau discuțiile de pe site pot duce la ștergerea comentariului.

Adresa de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *