Domeniile Urlați – Podgoria de sub soare

Domeniile Urlați – Podgoria de sub soare


Banner-articole-crame-1-300x300 Domeniile Urlați – Podgoria de sub soareIstoria de aproximativ 500 ani, a cultiivării viței-de-vie în podgoria Dealu Mare îi determină zi de zi  pe cei de la Domeniile Urlați să păstreze tradiția de a produce vinuri de calitate.

Viniviticultură din cele mai vechi timpuri

Podgoria de la Dealu Mare este cunoscucută încă din cele mai vechi timpuri pentru calitatea solului benefic dezvoltării viței-de-vie. Potivit primelor documente scrise, este atestată existența unor domenii viticole în această zonă încă din secolele XIV – XV.

De-a lungul timpului, cultura viţei de vie a devenit o tradiţie transmisă din generaţie în generaţie, ea făcând parte din modul de viaţă al satelor de podgoreni. Viile reprezintă și un mod de valorificare economică a terenurilor mai puţin fertile ale dealurilor.

Dealu Mare-Urlaţi

Domeniile Urlați se întind pe o suprafață de aproximativ 110 hectare, care se împart între Urlați și Ceptura. Investiția începută în anul 2007 a ajuns la valoare de 4 milioane de euro. Via plantată și replantată este îngrijită pentru că, cea mai importanta pasiune este cea a calității vinului. Principalul avantaj al Domeniile Urlați este poziționarea și mai ales expunerea pe versantul sudic, expunere ce favorizează cantitatea razelor de soare cazute asupra viilor. Totodată solul format în principal pe argile roții și marne favorizează dezvoltarea viței-de-vie.

Produse

Un produs aparte, care leagă tradiția locurilor cu prezentul și pentru care compania a investit în promovarea pe piața este Pelinul. Prin tradiție Pelinul de Urlați este cel mai cunoscut produs de acest tip din Romania. De aceea grija pentru ca această tradiție să continue a ocupat întotdeauna un loc important în strategia companiei.

Pe lână binecunoscutul Pelin de Urlați trebuie să mai amintim și Incantation, Saac, Pelin Frizzante,Trei Pești, Paganus, Domeniile Urlați, La Origine, Romanian Wine, Casa Domnească, Alb/Roze/Rosu de Urlati.

Pe noi ne-au impresionat cu Pelin Frizzante și te invităm să îi cunoști la Vintest, în perioada 07 – 09 decembrie la Universitatea de Arhitectură și Urbanism ”Ion Mincu” din București.


Vintest-Iubesc-Vinul-Romanesc-DescoperimRomania-ro-1024x384 Domeniile Urlați – Podgoria de sub soare


Caută cazare în categoria: Cazare Valea Prahovei

Citeşte şi alte articole asemănătoare despre: Drumul vinuluiCrameNatura, Obiective turistice

Lasă un răspuns

Notă:Comentariile de pe acest site reprezintă punctul de vedere al celor ce le-au postat. Expresiile licențioase, atacul la persoană sau textele care nu au legătură cu articolul sau discuțiile de pe site pot duce la ștergerea comentariului.

Adresa de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *