Kindlein Museum – Cel mai mare muzeu mic


Kindlein Museum

Kindlein Museum (re)deschiderea oficială într-un nou spațiu.

Cel mai mare muzeu mic. Vizitați 120 mp de expoziție amenajați pe un spațiu  de 34 mp.

Muzeul Kindlein de ceasuri și bijuterii este singurul muzeu particular menționat în Strategia Culturală a Municipiului Timişoara 2014-2024. Primele acțiuni muzeale au fost organizate deja din vara anului 2008. Până în present colecția muzeului a fost expusa în 5 locații diferite.

Duminică, 21 mai 2017, începând cu ora 12 și până la orele 20 vă invităm la inaugurarea noului sediu din Str. Vaslie Alecsandri Nr.8. Bucurându-se de un parteneriat de suflet cu Bijuteria GiBi, Kindlein Museum are însfârșit “casă” proprie.

Pentru amenajarea spațiului s-a lucrat peste un an și jumătate iar în ceea ce privește modul de expunere au fost puse în joc elemente ce țin de scenografie. Muzeul este gândit ca spațiu complex cu destinații multiple: ereconstituirea prăvăliei interbelice, atelier de ceasornicărie și bijuterie, expoziții de ceasuri și obiecte personale și spațiu destinat pentru workshop-uri.

Proiectul familiei Kindlein

Kindlein Museum este un proiect privat al Familiei Kindlein în cadrul Ambulanței Culturale, funcționează din resurse proprii, nu a beneficiat niciodată de finanțare din partea autoritățiilor locale sau de stat și este realizat în parteneriat cu Bijuteria Gibi, Centrul DMC și Asociația Casa Luminii.

Kindlein Museum prezintă pe baza pieselor din colecţie, reconstituirea prăvăliei şi atelierului de bijutier şi ceasornicar a lui Petru Kindlein care a funcţionat la Lugoj în prima jumătate a secolului trecut.

În expunere sunt prezentate mobilierul prăvăliei, bancul de lucru, unelte specific unui atelier de orologerie şi giuvaergie, firme şi reclame de epocă. Sunt prezentate, de semenea, documente, fotografii, tipărituri şi obiecteprin care este prezentată istoria familiei şi a meşteşugului.

Această atmosferă este completată cu expunerea unei colecţii ce cuprinde ceasuri de buzunar, de perete, deşteptătoare şi alte orologii speciale.

PROGRAM

Adresa: Kindlein Museum, Str. Vaslie Alecsandri Nr.8, Duminică, 21 mai 2017

Ora 12 – 14: Prezentări și turghidat pentru copii și tineret

Ora 14 – 15: Prezentări și tur ghidat pentru ghizi și operatori de turism

Ora 15 – 17: Prezentări și tur ghidat operatori scena cultural independentă

Ora 17 – 20: Deschiderea oficială, prezentări, tururi ghidate

 

Deschiderea muzeului în casă proprie vine ca o dezvoltare naturală a proiectelor anterioare. Mă bucurcă am ajuns la finalul unei noi etape. Am încercat să dezvoltăm un spațiu special cu gândul de a oferi o experiență muzeală compexă completând astfel oferta culturală din Timișoara.” Emil Kindlein – fondator Kindlein Museum


Caută cazare în categoria:
Cazare Banat, Cazare Timișoara

Citeşte şi alte articole asemănătoare despre: Natura, Obiective turistice

Dacă ți-a plăcut articolul trimite-l și prietenilor tăi!

Lasă un răspuns

Notă:

Comentariile de pe acest sit reprezintă punctul de vedere al celor ce le-au postat. Expresiile licențioase, atacul la persoană sau textele care nu au legatură cu articolul sau discuțiile de pe site pot duce la ștergerea comentariului.

Adresa de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*
*

Sus