Muzeul Locomotivelor cu Abur din Reşiţa

Muzeul Locomotivelor cu Abur din Reşiţa

Muzeul Locomotivelor cu Abur din Reşiţa – Cel mai mare muzeu tehnic în aer liber din Europa


Muzeul Locomotivelor cu Abur din Reşiţa coordonate GPS: 45.311892, 21.877458.

Reşiţa găzduieşte un impresionant muzeu de locomotive cu abur în aer liber.

Înfiinţat în anul 1972 muzeul cuprinde astăzi un număr de 16 locomotive din diferite secole. 14 locomotive au fost contruite în acest oraş, iar două au fost donate din alte părţi ale ţării.

Cea mai importantă piesă  este locomotiva  „Resicza” cea care întâmpină turiştii  la intrarea în parc. Aceasta face parte dintr­-o serie de 3 locomotive construite aici in anul 1872 după un prototip construit la Viena destinat rutei montane Reşiţa-Secu.

„Resicza” este şi cea mai veche locomotivă din parc, fiind fabricată în anul 1872. Cea mai nouă  este locomotiva de ecartament îngust CFR 764.001 din anul 1958.

Muzeul Locomotivelor cu Abur din Reşiţa este, de fapt, o colecţie inedită ce ilustrează progresul de aproape un secol al mersului pe sine şi cuprinde locomotive reprezentative pentru evoluţia acestei industrii.

Epoca construiri locomotivelor cu abur a luat sfârşit în anul  1964 când începe construcţia de  locomotive Diesel şi mai apoi a celor electrice.

O plimbare în acest parc îţi crează senzaţia de întoarcere în timp. Pare că  te afli într-o gară în care aceste minunăţii de epocă te asteaptă, călătorule, să vii.


Caută cazare în categoria: Cazare Banat, Cazare Băile Herculane, Cazare Cazanele Dunării, Cazare Sasca Montană

Citeşte şi alte articole asemănătoare despre: Natura, Obiective turistice


 

Transylvania-Tourism-Fair-turismul-Să-fim-împreună-” Muzeul Locomotivelor cu Abur din Reşiţa

Transylvania Tourism Fair – turismul ,,Să fim împreună !”

Cooperarea și competitivitatea sunt două dintre verigile cele mai importante ale lanțului turistic românesc. Aceste elemente au susținut baza conferinței pe tema turismului din județul Brașov din acest weekend. Turismul românesc weekend-ul acesta a prins un nou contur, un contur mai accentuat cu noi aspirații. Acest contur se datorează  în primul rând, îndemnului la unitate […]

0 comments
Vinul-alb-–-gamă-sortimentară Muzeul Locomotivelor cu Abur din Reşiţa

Vinul alb – gamă sortimentară

Principalele soiuri de struguri cultivate și vinurile albe pe care acestea le produc: Feteasca Albă este un vechi soi românesc, prezent de foarte mult timp în cultură și bine adaptat condițiilor de climă din podgoriile ţării noastre. Se crede că a fost obținut prin selecție populară din soiul Fetească neagră. Este soiul care deține în […]

1 comment
Lacul-Dracului-–-oglinda-cerului Muzeul Locomotivelor cu Abur din Reşiţa

Lacul Dracului – oglinda cerului

Imagini: Oana Berzescu Lacul Dracului coordonate GPS: N 44.86440 E 21.81262 Lacul Dracului este un lac carstic care se află în Munții Locvei ( județul Caraș-Severin ), fiind situat pe malul stâng al Nerei. Inițial a fost un lac subteran, dar datorită prăbușirii unei bucăți din tavanul peșterii, Lacul Dracului a ieșit la suprafață, fascinând turiștii. […]

1 comment

Lasă un răspuns

Notă:Comentariile de pe acest site reprezintă punctul de vedere al celor ce le-au postat. Expresiile licențioase, atacul la persoană sau textele care nu au legătură cu articolul sau discuțiile de pe site pot duce la ștergerea comentariului.

Adresa de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *