Muzeul Locomotivelor cu Abur din Reşiţa

Muzeul Locomotivelor cu Abur din Reşiţa

Muzeul Locomotivelor cu Abur din Reşiţa – Cel mai mare muzeu tehnic în aer liber din Europa


Muzeul Locomotivelor cu Abur din Reşiţa coordonate GPS: 45.311892, 21.877458.

Reşiţa găzduieşte un impresionant muzeu de locomotive cu abur în aer liber.

Înfiinţat în anul 1972 muzeul cuprinde astăzi un număr de 16 locomotive din diferite secole. 14 locomotive au fost contruite în acest oraş, iar două au fost donate din alte părţi ale ţării.

Cea mai importantă piesă  este locomotiva  „Resicza” cea care întâmpină turiştii  la intrarea în parc. Aceasta face parte dintr­-o serie de 3 locomotive construite aici in anul 1872 după un prototip construit la Viena destinat rutei montane Reşiţa-Secu.

„Resicza” este şi cea mai veche locomotivă din parc, fiind fabricată în anul 1872. Cea mai nouă  este locomotiva de ecartament îngust CFR 764.001 din anul 1958.

Muzeul Locomotivelor cu Abur din Reşiţa este, de fapt, o colecţie inedită ce ilustrează progresul de aproape un secol al mersului pe sine şi cuprinde locomotive reprezentative pentru evoluţia acestei industrii.

Epoca construiri locomotivelor cu abur a luat sfârşit în anul  1964 când începe construcţia de  locomotive Diesel şi mai apoi a celor electrice.

O plimbare în acest parc îţi crează senzaţia de întoarcere în timp. Pare că  te afli într-o gară în care aceste minunăţii de epocă te asteaptă, călătorule, să vii.


Caută cazare în categoria: Cazare Banat, Cazare Băile Herculane, Cazare Cazanele Dunării, Cazare Sasca Montană

Citeşte şi alte articole asemănătoare despre: Natura, Obiective turistice


 

Nicolae-Cretulescu Muzeul Locomotivelor cu Abur din Reşiţa

Nicolae Creţulescu

Nicolae Creţulescu – urmașul lui Constantin Brâncoveanu Nicolae Creţulescu s-a născut la 1 martie 1812 la Bucureşti şi a decedat în 26 iunie 1900 în satul Leordeni, judeţul Argeş. Descendent direct al lui Constantin Brâncoveanu, a studiat medicina la Paris între anii 1834 si 1839. Mărturiile despre viaţa studeţească la Paris, sunt consemnate, mai târziu […]

0 comments
Valea-Iadului Muzeul Locomotivelor cu Abur din Reşiţa

Valea Iadului – locul care spune povestea raiului

Valea Iadului Valea Iadului coordonate GPS: 46.734755, 22.561069 Valea Iadului este localizată în Munții Apuseni între masivele Piatra Craiului și Bihor, pe drumul ce leagă Lacul Leșu de Stâna de Vale. Se spune că numele de Valea Iadului i-a fost dat de localnici din cauza dezastrelor naturale ce aveau loc aici în fiecare primăvară după […]

0 comments
Cheile-Turzii-1 Muzeul Locomotivelor cu Abur din Reşiţa

Cheile Turzii

Cheile Turzii – locul unde muntele se împletește cu apa Foto: Claudiu Vatau Cheile Turzii coordonate GPS: Lat: 46º33’49″N, Lon: 23º40’26″E Cheile Turzii se află în județul Cluj, în apropierea orașului Turda și au fost săpate de pârâul Hășdate în Munții Trascăului. Accesul principal spre Cheile Turzii se face cu mașina prin localitatea Cheia situată în aval. Se […]

0 comments

Lasă un răspuns

Notă:Comentariile de pe acest site reprezintă punctul de vedere al celor ce le-au postat. Expresiile licențioase, atacul la persoană sau textele care nu au legătură cu articolul sau discuțiile de pe site pot duce la ștergerea comentariului.

Adresa de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *