Lacul Ochiu Bei

Lacul Ochiu Bei – locul care oglindește sufletul pământului

Lacul Ochiu Bei – ochiul pământului


Lacul Ochiu Bei coordonate GPS: N 44 56.165 E 21 47.426

Lacul Ochiu Bei se află pe Valea Beiului, acolo unde Munții Aninei se îmbină armonios cu Munții Locvei, în județul Caraş-Severin.

Zona este ușor accesibilă, drumul spre lac este îngust și cel mai cunoscut traseu începe de la Podul Beiului. Traseul este marcat cu bandă albastră.

Urmând cursul apei treceți pe lângă cascada La Văioaga (pentru a ajunge la cascadă trebuie să fiți atenți la indicatoarele de pe marginea drumului) apoi ajungeți la păstrăvărie și de acolo urmați poteca din partea stângă până la lac.

Pe cursul râului Bei, sau Beu cum i se mai spune, sunt așezate în trepte calcaroase numeroase cascade de dimensiuni reduse.  Sursurul apei peste pietre și trilurile păsărilor te însoțesc pe tot parcursul drumului.

Pe alocuri, pereții muntoși se îndepărtează lăsând loc pajiștilor în care natura presară flori, dar este și locul ideal de așezat cortul.

În capătul cărării se deschide valea într-un micuț luminiș, iar în partea dreaptă apare lacul.

Lacul Ochiu Bei, de o culoare albastră cu ușoare nuanțe de verde, este înconjurat de brazi bătrâni cu ramurile verzi.

Alimentat permanent de un izvor submers, Ochiu Bei nu îngheață niciodată, având temperatură pozitivă atât vara cât și iarna.

Limpezimea pură a apei transformă plimbatul păstrăvilor într-un adevărat spectacol pentru turiști. Măreția brazilor se oglindește perfect în claritatea apei.

Imaginea din jurul lacului este feerică, totul este învăluit într-o aură misterioasă, energia naturii simțindu-se puternic aici.

Ochiu Bei are o suprafață de 284 mp și o adâncime de 3,6 m.

Aici apa Beușniței întâlnește apa Beiului, se împletesc și pornesc spre vărsarea în râul Nera într-un lung și frumos drum încărcat de legende cu sânzâiene, bei, fete fumoase și iele.

Traseu turistic Ochiu Bei

Lacul Ochiu Bei este parte din traseul: Podul Bei – cascada La Văioaga – Lacul Ochiu Bei – cascada Beușnița

La Ochiu Bei ajungeți urmând traseul:

  • Timișoara – Oravița – Potoc – Podul Bei
  • București – Craiova – Orșova – Bozovici – Oravița – Potoc – Podul Bei

Nu uita să lași în urma ta doar urma pașilor și să iei cu tine doar pozele când pleci acasă!


Caută cazare în categoria: Cazare Banat, Cazare Văliug, Cazare Băile Herculane, Cazare Cazanele Dunării, Cazare Sasca Montană

Citeşte şi alte articole asemănătoare despre: Natura, Obiective turistice


Cluj-Napoca-un-loc-plin-de-comori-8 Lacul Ochiu Bei – locul care oglindește sufletul pământului

Cluj-Napoca – un loc plin de comori

Orașul Cluj-Napoca se întinde pe o suprafață de aproximativ 180 kmp și este situat în partea centrală a Transilvaniei la confluența Munților Apuseni cu Podișul Someșan și Câmpia Transilvaniei. Numele de Cluj-Napoca provine de la latinescul Castrum Clus care a fost folosit prima oară în secolul al XII-lea, pentru a numi Cetatea Clujului, unde ʺClusʺ […]

0 comments
Festivalul-Satelor-Dunărene-–-tradiţie-de-peste-trei-decenii Lacul Ochiu Bei – locul care oglindește sufletul pământului

Festivalul Satelor Dunărene – tradiţie de peste trei decenii

Festivalul Satelor Dunărene – ediția a 38-a, 16 iulie 2016  Festivalul Satelor Dunărene are o tradiție de 37 de ani şi se desfășoară în prima săptămână a lunii iulie a fiecărui an în comuna Svința, fiind considerată a fi cea mai longevivă activitate de acest fel din județul Mehedinți. Comuna Sviniţa este situată în vestul extrem […]

0 comments
Lacul-Ochiu-Bei Lacul Ochiu Bei – locul care oglindește sufletul pământului

Lacul Ochiu Bei – locul care oglindește sufletul pământului

Lacul Ochiu Bei – ochiul pământului Lacul Ochiu Bei coordonate GPS: N 44 56.165 E 21 47.426 Lacul Ochiu Bei se află pe Valea Beiului, acolo unde Munții Aninei se îmbină armonios cu Munții Locvei, în județul Caraş-Severin. Zona este ușor accesibilă, drumul spre lac este îngust și cel mai cunoscut traseu începe de la Podul […]

1 comment

One Reply to “Lacul Ochiu Bei – locul care oglindește sufletul pământului”

Lasă un răspuns

Notă:Comentariile de pe acest site reprezintă punctul de vedere al celor ce le-au postat. Expresiile licențioase, atacul la persoană sau textele care nu au legătură cu articolul sau discuțiile de pe site pot duce la ștergerea comentariului.

Adresa de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *