Cetatea Făgăraşului coordonate GPS: N 45.845374 E 24.973858
Cetatea Făgăraşului este o cetate transilvăneană amplasată în centrul României. O fortăreaţă aflată la jumătatea drumului dintre Sibiu şi Braşov în oraşul ce îi poartă numele. Poziţionată la poalele Munţilor Făgăraşului, aceasta este o oază de linişte şi relaxare.
Încă din secolul XIV a început construirea cetăţii de către Laszlo Kan. La început a fost o fortificaţie din lemn. În secolul următor aceasta a fost reconstruită din piatră şi cărămidă. În jurul acesteia a fost săpat un şanţ de apărare care s-a transformat ulterior într-un lac. Peste lacul cetăţii se afla un pod mobil, care în caz de atac era retrâs. Soldaţii atacau din cele patru turnuri bastioane amplasate în colţurile fortăreţei, dar şi din turnul de avanpost de tip baricadă amplasat pe latura estică.
Datorită amplasării sale şi a sistemului de apărare foarte bine gândit, Cetatea Făgăraşului este printre puţinele cetăţi aflate în Transilvania, care nu a fost cucerită niciodată, chiar dacă a fost de nenumărate ori atacată de către imperiile vecine.
Un moment deosebit pregătit în fiecare weekend de angajaţii Muzeului Ţării Făgăraşului este garda cetăţii care în fiecare sâmbătă şi duminică începând cu ora 11:00 fac pas de defilare şi un schimb de gardă. Momentul ne duce cu gândul la o atmosferă medievală.
Cetatea Făgăraşului este un important monument al ţării, deoarece ocupă locul doi într-un clasament mondial destinat celor mai interesante şi frumoase castele şi cetăţi din lume. Iar acum, prin mediatizarea intensă a frumoasei cetăţi, anual sosesc aici peste 100.000 de vizitatori. Turiști sunt curioşi să descopere frumuseţiile secolelor trecute, care parcă au fost îngheţate de trecerea anilor.
Cetatea Făgăraşului este un obiectiv turistic ce nu trebuie ratat fiind o destinație de vacanță potrivită în orice anotimp.
Caută cazare în categoriile:
Cazare Transilvania, Cazare Fagaraş
Caută idei de călătorie în categoriile:
Natura, Obiective turistice, Tradiții și obiceiuri, Personalități, Evenimente, Trasee turistice

Muzeul orașului Oradea (MoO) – Comoara Culturală a României
Muzeul orașului Oradea (MoO) – Comoara Culturală a României Un loc care trebuie văzut vizitând Bihorul este Complexul Cultural Muzeul Orașului Oradea. Acesta este unul dintre cele mai frumoase muzee din țară făcând parte din patrimoniul cultural al României. Subsecțiile Muzeului orașului Oradea Complexul Cultural MoO fondat în anul 2018 include mai multe subsecții. Aceste […]

Conferința Târgului de Turism – Impactul Social media în Turism
Conferința Târgului de Turism – Impactul Social media în Turism Cea de-a treia ediție a Conferinței Târgului de Turism va avea loc pe data de 21 februarie 2020, în cea de a doua zi a Târgului de Turism al României, organizat la ROMEXPO. Tema ediției de anul acesta este “Impactul Social Media în Turism”. Organizatorii […]

Cascada Prigor – izvor de apă ocrotit de natură
Cascada Prigor – un colț sălbatic Cascada Prigor – coordonate GPS: 44,897412 22,134006 Cascada Prigor (sau cascada lui Nițu) este situată pe teritoriul comunei Prigor din județul Caraș-Severin, la poalele Munților Almăjului. Drumul de acces este bun. Din centrul satul Prigor se face dreapta, dacă veniți din direcția Bozovici, apoi stânga pe a doua stradă […]
3 Replies to “Cetatea Făgăraşului – cetatea ce nu a fost cucerită niciodată”
2 noiembrie 2016
3 noiembrie 2016
5 noiembrie 2016