Cramele-Cricova-O-picatura-de-savoare-din-inima-Moldovei-DescoperimRomania.ro

Cramele Cricova – O picătură de savoare din inima Moldovei

Cramele Cricova – O picătură de savoare din inima Moldovei


Istorie și tradiție 

Din timpuri străvechi, aceste meleaguri au fost lăsate să dea naștere licorilor aromate și pline de noblețe, care erau comercializate  în sec. V, la nivel local dar care și-au păstrat succesul până în prezent. De atunci și până în sec. XX au fost vânate și acaparate de nenumărate ori pentru pământuri acăror recolta era de-o minunăție rară, dar a căror rezistență s-a menținut până în anii 50 când s-a pus problema păstrării vinurilor.

După lungile căutări, din dragostea pentru vinuri , două personalități marcante ale vinificației moldovenești, Petru Ungureanu și Nicolae Sobolev au propus folosirea stolnelor din piatră, pentru depozitarea și păstrarea vinurilor, cunoscându-se mai târziu calitățile excepționale.

În 1954 combinatul Cricova a fondat colecția de vinuri, aceasta fiind cunoscută sub denumirea de Vinoteca Națională. Este prima întreprindere din Moldova care produce vin spumant după metoda celebrului călugăr Don Perignon –„ Methode Traditionalle”.

De-a lungul timpului aceasta și-a câștigat numele de „Perla vinificației Moldave” având în colecția sa vinuri excepționale, în anul 2003 primind și cel mai înalt titlul de stat „Ordinul Republicii”.

Podgoriile & Soiuri de viță-de-vie

Cramele Cricova situate pe pitorești meleaguri alături de impunătoarele atracții naturale, cu istorii de remarcă, acestea ocupă o suprafață de circa 600 hectare, care sunt coapte de soare cu mare grijă și înzestrate cu aromă și parfum deosebit.

Multitudinea geografică permite cultivarea variatelor soiuri de viță-de-vie. Ca urmare  în zona de sud (Cahul) sunt predominante soiurile roșii- Cabernet , Merlot, Codru, Pinot Noir, iar în regiune centrală sunt cultivate soiurile albe – Pinot , Sauvignon , Rkațiteli și Aligote.

Pentru mai multă tradiție, aromă și povești, pasionații de vinuri pot vizita Beciurile conform orarului disponibil în prealabil pe baza unei rezervări făcute din timp.


Citeşte şi alte articole asemănătoare despre: Drumul vinuluiCrameNaturaObiective turistice

Citește și …


Turismul-viticol-românesc-începe-să-își-scrie-povestea Cramele Cricova - O picătură de savoare din inima Moldovei

Turismul viticol românesc începe să își scrie povestea

Pașii mărunți dar siguri ai turismului viticol românesc se simt Turismul viticol și-a croit cu greu drumul între preferințele românilor în alegerea modului de petrecere a timpului liber, dar încet și sigur a început să prindă rădăcini și pe meleaguri românești. Turismul viticol nu este doar despre vin ci și despre arta creației licorii, este […]

1 comment
VINVEST-2019-În-premieră-spumant-cu-particule-de-aur-DescoperimRomania-1 Cramele Cricova - O picătură de savoare din inima Moldovei

VINVEST 2019 – În premieră spumant cu particule de aur

VINVEST 2019 – Prezența unui călugăr de la Muntele Athos, degustări de vinuri vechi de 60 de ani și spumant cu particule de aur Cea de-a XVI-a ediție a Salonului Internațional de Vinuri VINVEST are loc în acest weekend la Centrul Regional de Afaceri din Timișoara și va fi una specială pentru iubitorii de vin. […]

0 comments
Crama-Dealul-Dorului-DescoperimRomania.ro_ Cramele Cricova - O picătură de savoare din inima Moldovei

Crama Dealul Dorului – vinuri din inima Banatului

Crama Dealul Dorului – vinuri din inima Banatului De pe dealurile roditoare ale Banatului Crama Dealul Dorului a început în anul 2010 să își scrie istoria ducând mai departe o tradiție începută în zona Buziaș – Silagiu încă de la jumatatea secolului XIX de câțiva viticultori maghiari și germani care au înființat aici primele plantații […]

0 comments

Lasă un răspuns

Notă:Comentariile de pe acest site reprezintă punctul de vedere al celor ce le-au postat. Expresiile licențioase, atacul la persoană sau textele care nu au legătură cu articolul sau discuțiile de pe site pot duce la ștergerea comentariului.

Adresa de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *