Crama-Cotnari-Un-secol-de-istorie-DescoperimRomania.ro
Crama Cotnari Construită pe temelia unei istorii vechi, de aproximativ 2000 de ani, pe care cultivarea viței-de-vie a scris-o pe Dealul Cătălina din Podișul Moldovei, Podgoria Cotnari este una dintre cele mai cunoscute din țară. Soiurile românești cultivate aici se întind pe o suprafață de aproximativ 1700 ha. Cotnariul este singura podgorie în care s-au […]
Crama Budureasca –  În inima podgoriei Dealu Mare
Crama Budureasca –  În inima podgoriei Dealu Mare Crama Budureasca a fost inaugurată în 2013 și se întinde pe o suprafață de 5200 mp, fiind  una dintre cele mai noi și mai mari crame din zona vitivinicolă Dealu Mare. În inima podgoriei Dealu Mare, într-o oază de liniște, se ridică însoritele coline ale viilor Budureasca […]
Turismul viticol românesc începe să își scrie povestea
Pașii mărunți dar siguri ai turismului viticol românesc se simt Turismul viticol și-a croit cu greu drumul între preferințele românilor în alegerea modului de petrecere a timpului liber, dar încet și sigur a început să prindă rădăcini și pe meleaguri românești. Turismul viticol nu este doar despre vin ci și despre arta creației licorii, este […]
Cramele-Cricova-O-picatura-de-savoare-din-inima-Moldovei-DescoperimRomania.ro
Cramele Cricova – O picătură de savoare din inima Moldovei Istorie și tradiție  Din timpuri străvechi, aceste meleaguri au fost lăsate să dea naștere licorilor aromate și pline de noblețe, care erau comercializate  în sec. V, la nivel local dar care și-au păstrat succesul până în prezent. De atunci și până în sec. XX au […]
Domeniile Urlați – Podgoria de sub soare Istoria de aproximativ 500 ani, a cultiivării viței-de-vie în podgoria Dealu Mare îi determină zi de zi  pe cei de la Domeniile Urlați să păstreze tradiția de a produce vinuri de calitate. Viniviticultură din cele mai vechi timpuri Podgoria de la Dealu Mare este cunoscucută încă din cele […]
Despre vin, senzualitate și erotism
Vinul se bea in doi, dar goi pentru că patează „In vino veritas” În urmă cu 7000 de ani, undeva în Mesopotamia, apare cultura viței de vie, extinzându-se apoi în tot Orientul Mijlociu. La rândul lor, grecii, romanii și egiptenii au adoptat această cultură, primele etichete apărând în Egiptul antic. Astfel, au fost descoperite ulcioare […]
Vinul - complicele sănătății noastre
Valoarea alimentară a vinului Vinul, datorită compoziţiei fizico-chimice şi biochimice destul de complexe, este un produs alimentar cu însuşiri destul de importante pentru activitatea vitală a organismului uman. În multe ţări cu industrie vinicolă dezvoltată (Franţa, Italia, Spania) vinul este considerat ca un atribut necesar al mesei (în proporţii moderate: 100-200 ml). În compoziţia vinului, […]
Vincon Romania Așezată în cea mai mare și mai renumită regiune viticolă din România, Regiunea viticolă a Dealurilor Moldovei, Cramele Vincon Romania se întind pe o suprafață de aproximativ 1500 ha. Din 1949 soiuri autohtone şi internaţionale cultivate aici dau an de an unele din cele mai căutare și mai bune vinuri de pe piața […]