Muzeul Locomotivelor cu Abur din Reşiţa – Cel mai mare muzeu tehnic în aer liber din Europa
Muzeul Locomotivelor cu Abur din Reşiţa coordonate GPS: 45.311892, 21.877458.
Reşiţa găzduieşte un impresionant muzeu de locomotive cu abur în aer liber.
Înfiinţat în anul 1972 muzeul cuprinde astăzi un număr de 16 locomotive din diferite secole. 14 locomotive au fost contruite în acest oraş, iar două au fost donate din alte părţi ale ţării.
Cea mai importantă piesă este locomotiva „Resicza” cea care întâmpină turiştii la intrarea în parc. Aceasta face parte dintr-o serie de 3 locomotive construite aici in anul 1872 după un prototip construit la Viena destinat rutei montane Reşiţa-Secu.
„Resicza” este şi cea mai veche locomotivă din parc, fiind fabricată în anul 1872. Cea mai nouă este locomotiva de ecartament îngust CFR 764.001 din anul 1958.
Muzeul Locomotivelor cu Abur din Reşiţa este, de fapt, o colecţie inedită ce ilustrează progresul de aproape un secol al mersului pe sine şi cuprinde locomotive reprezentative pentru evoluţia acestei industrii.
Epoca construiri locomotivelor cu abur a luat sfârşit în anul 1964 când începe construcţia de locomotive Diesel şi mai apoi a celor electrice.
O plimbare în acest parc îţi crează senzaţia de întoarcere în timp. Pare că te afli într-o gară în care aceste minunăţii de epocă te asteaptă, călătorule, să vii.
Caută cazare în categoria: Cazare Banat, Cazare Băile Herculane, Cazare Cazanele Dunării, Cazare Sasca Montană
Citeşte şi alte articole asemănătoare despre: Natura, Obiective turistice

Mănăstirea Rohița și satul blestemat
Mănăstirea Rohița din Maramureș Mănăstirea Rohița se alfă în apropierea satului Boiereni, între dealurile maramureșene, la granița județului Maramureș cu județele Cluj, Bistrița și Zalău. De la intrarea în sat se observă grija oamenilor pentru divinitate manifestată adesea sub forma crucii. Povestea blestemului de la Boiereni începe la jumătatea secolului XVIII Se spune că în […]

Cheile Ordâncușii și Peștera Poarta lui Ionele
Cheile Ordâncușii și Peștera Poarta lui Ionele – Munții Apuseni. Din inima Apusenilor… Parcurgând drumul național 75 din centrul localității Gârda de Sus, ajungem într-un peisaj mirific și pitoresc, ce face intrarea spre Cheile Ordâncușii, aflate pe valea cu același nume. Traseu cu dificultate medie, întins pe aproximativ 4 kilometri de drum betonat, cheile impresionează […]

Trovanţi – misterul pietrelor vii
Cu aproximativ şase milioane de ani, înaintea naşterii marelui sculptor Constantin Brâncuş, nu departe de locul lui natal, natura îşi crea propria galerie de artă. O artă de nedescris, şi totuşi nemaiîntâlnită până în zilele noastre. Trovanţi – localizarea misterioaselor pietre Pe drumul care leagă Râmnicu Vâlcea de Târgu Jiu, în comuna vâlceană Costeşti, se […]