Cele trei „piese de aur” ale lui Brâncuși
Imagini: Mădălina Ionela JUJAN Masa tăcerii, Poarta Sărutului, Coloana infintului – minunui ale societății românești Ca să fii bogat, se spune că ai nevoie de aur, dar de fapt, pentru a fi bogat trebuie doar să ai inspirație. Contantin Brâncuși a reprezentat un astfel de om plin de „aur”, adică inspirație. El a fost un […]
Degustare specială, într-un regal al vinurilor prezente la VINVEST 2019
VINVEST 2019 Seara trecută, Timişoara a fost locul în care 45 de vinuri – aparținând unui număr de 15 producători români și străini – au fost degustate la pre-evenimentul organizat în deschiderea celei de-a XVI-ediţii a Salonului Internaţional de Vinuri VINVEST, desfăşurat în acest an în perioada 19-21 aprilie, la Centrul Regional de Afaceri din […]
Ghetarul de la Scarisoara - Inima de gheata a Muntilor Apuseni
Ghețarul de la Scărișoara – cel mai mare ghețar subteran din  România Imagini: Andreea Arba Ghețarul de la Scărișoara Coordonate GPS: Lat: N46.48985 Long: E22.81073 Situată la o altitudine de 1165 m în masivul Bihor, la marginea platoului carstic Scărișoara, Peștera Ghețarul de la Scărișoara găzduiește cel mai mare ghețar subteran din România. Avenul  prin care se […]
Comuna Brebu județul Prahova
Comuna Brebu județul Prahova Comuna Brebu, județul Prahova, este situată la numai 7 km nord de Câmpina, aproximativ 40 km de Ploiești și la numai 100 km de centrul Bucureștiului. Vatra comunei fiind un platou întins peste 10 km în mijlocul unei mari depresiuni de sub poalele munților Bucegi și Grohotiș. Pornind din Câmpina cobori […]
Pârtiile de schi din Maramureș
Pârtiile de schi din Maramureș sunt pregătite pentru turiști Foto: Monica Burtea Maramureș, frumoasa zonă turistică din nordul României este gazda unui număr impresionant de pârtii de schi. Pârtiile de schi din Maramureș aflate pe versanții munților Rodnei și Gutâi impresionează prin frumusețea și calitatea zăpezii. Aceste pârtii se bucură de un strat gros de zăpadă din decembrie […]
Vinul - complicele sănătății noastre
Valoarea alimentară a vinului Vinul, datorită compoziţiei fizico-chimice şi biochimice destul de complexe, este un produs alimentar cu însuşiri destul de importante pentru activitatea vitală a organismului uman. În multe ţări cu industrie vinicolă dezvoltată (Franţa, Italia, Spania) vinul este considerat ca un atribut necesar al mesei (în proporţii moderate: 100-200 ml). În compoziţia vinului, […]
Anul Nou
Tradițiile românilor de Anul Nou De Anul Nou, românii pornesc cu speranță și încredere spre un nou drum. Trecerea dintre ani este înfrumusețată cu obiceiuri străvechi, păstrate în România de secole întregi. În zonele turistice ale Moldovei și Bucovinei, dar și Ardeal, Banat și Oltenia, Anul Nou este vestit de grupuri de tineri care merg […]
Paștele - moment de cumpănă pentru creştini
Întorcându-ne în timp şi păşind pe urmele prăfuite ale trecutului regăsim rămăşiţele tradiţiilor pascale, care ne aduc aminte de zilele pătimitoare ale Mântuitorului. În trecutul zbuciumat al patimilor, înşuşi Iisus din iubirea Sa nemărginită îşi jertfeşte viaţa pentru fiecare fiinţă în parte. La scurt timp, mai  exact la trei zile, acesta îşi revarsă dragostea pură […]
Arieseni - coltul pitoresc din Muntii Apuseni
Călător prin Arieșeni Imagini: Antonela DUMITRESCU Țara Moților o veți descoperi daca veți poposi în Arieșeni aici veți cunoaște, simplitatea oamenilor, dar și frumusețea pitorească a acestui loc. Este o localitate turistică, cu numeroase obiective turistice naturale, dar și culturale. Când ajungeți pe drumul spre Arieșeni vă întâmpină pădurile de brad cu răcoarea lor. Comuna Arieșeni […]
Cheile Dobrogei
Cheile Dobrogei – invitaţie printre corali milenari Cheile Dobrogei coordonate GPS: 44°29′42″N 28°27′08″E Cheile Dobrogei  se întind pe o suprafaţă de 285 ha şi sunt situate in podişul Casimcei între localităţile Mihail Kogălniceanu şi Râmnicu de Jos, la aproximativ 35 Km de Năvodari. În pereţii calcaroşi din Cheile Dobrogei se găsesc specii de fosile perfect conservate acestea […]
oradea
Oradea din Evul Mediu și până în prezent În 1113, Oradea este menționată în izvoarele istorice pentru prima dată sub latinescul „Varadium” (diploma Benedictum din Zobor). Pe parcursul secolelor, cetatatea a devenit un „refugiu” pentru diferite etnii, fiind considerată un mozaic etnic. După invazia mongolă de la 1241, Oradea are parte de o dezvoltare remarcabilă […]